ai mà làm cho mình câu này đúng, chính xác nhất mình sẽ vote 5 sao, cho câu trả lời hay nhất làm sai, làm thiếu, làm bừa mình sẽ kiện bài 1: Tìm các số nguyên x và y, biết: a) -4/3 = 8/x = -y/21 b) x/-2=4/y Bài 2: Các cặp phân số sau đây có bằng nhau không? Vì sao? a) -3/4 và -15/20 b) 4/-5 và -8/9 c) 10/14 và -15/-21 d) 6/27 và -2/9

Các câu hỏi liên quan

giúp mình ạ Câu 26: Ý nào nói đúng nhất khái niệm về đoạn văn trong văn bản. A. Là đơn vị trực tiếp tạo nên văn bản. B. Bắt đầu bằng chữ viết hoa lùi đầu dòng, kết thúc bằng dấu chấm xuống dòng. C. Thường biểu đạt một ý trọn vẹn. D. Gồm cả A, B, C. Câu 27: Ý nào nói đúng nhất mối quan hệ giữa các câu trong một đoạn văn? A. Có mối quan hệ chặt chẽ với nhau cả về nội dung và hình thức. B. Có mối quan hệ ý nghĩa chặt chẽ với nhau. C. Có mối quan hệ ràng buộc về hình thức. D. Cả A,B,C đều sai. Câu 28: Các ý trong đoạn văn cần sắp xếp như thế nào? A. Theo thứ tự cấu tạo của sự vật, thứ tự nhận thức ( Từ tổng thể đến cụ thể, từ ngoài vào trong, từ xa đến gần.) B. Theo thứ tự diễn biến sự việc, trong thời gian trước sau hay theo thứ tự chính - phụ ( cái chính nói trước, cái phụ nói sau). C. Sắp xếp theo A hoặc B . D. Cả A, B, C đều sai. Câu 29: Đoạn văn sau viết đã theo đúng trình tự chưa? "Bút bi khác bút mực là do nó có hòn bi nhỏ ở đầu ngòi bút, khi viết hòn bi lăn làm mực trong ống nhựa chảy ra, ghi thành chữ. Ngoài ống nhựa có vỏ bút bi. Ngoài bút bi có nắp đậy có thể móc vào túi áo. Loại bút bi không có nắp đậy thì có lò xo và nút bấm. Khi viết thì ấn đầu cán bút cho ngòi bút trồi ra, khi thôi viết thì ấn nút bấm cho ngòi bút thụt vào”. A. Đúng B. Sai

Read the text, and identify whether the statements are true (T), or false (F). Vietnamese food culture varies by regions from the north to the south. In Northern Viet Nam, Vietnamese food is characterized by light and balanced flavours with the combination of many ingredients. Northerners have been using many kinds of meats like pork, beef, and chicken to cook; besides, some kinds of freshwater fish, crustaceans, and other mollusks like shrimps, crabs, and oysters, etc. Many famous dishes of Viet Nam are cooked with these ingredients such as Bun Rieu, Pho, Bun Thang, Bun Cha, Banh Cuon, etc. Then, food culture in Central and Southern Viet Nam has developed suitable flavors in each region. In Central Viet Nam, the regional cuisine of Central Viet Nam is famous for its spicy food, which differs from two other parts with mostly non-spicy food. Hue cuisine is typical Central Viet Nam’s food culture. Dishes of Hue cuisine are decorative and colorful, which expresses the influence of the Vietnamese royal cuisine in the feudal period. Food in the region is often decorated sophisticatedly and used with chili peppers and shrimp sauces, manely, Bun Bo Hue, Banh xeo, or Banh beo, etc. In Southern Viet Nam, the region is characterized by warm weather and fertile soil, which creates favorable conditions for planting a variety of fruit, vegetables and live stock. Thus, food in the region is often added with garlic, shallots and fresh herbs. Particularly, Southerners are favored of sugar; they add sugar in most dishes. Here, there is also an influence of western and Asian cuisines on southern food, such as influences from China, India, France, and Thailand. T F 1. Vietnamese food is rich in flavours and ingredients. 2. Vietnamese food cuisine differs from region to region. 3. Dishes in the north are often spicy with shrimps, crabs, and oysters. 4. Hue cuisine reflects the Vietnamese royal cuisine. 5. Hue dishes used to be decorated sophisticatedly in the feudal period. 6. We can easily see the Western-style food in Central Viet Nam. 7. Maybe people from other regions feel that southern dishes are sweet. 8. Food in Central Viet Nam is used with garlic, shallots and fresh herbs.