Vietnamese food is varied and distinctive. It is considerably low fat and high in carbonhydrates. Traditional Vietnamese cooking usually uses fresh ingredients, little dairy and oil, and various herbs and vegetables. Different sauces such as fish sauce, shrimp paste, ans soya sauce are quite popular in various regions. There is no concept of ‘ course’ in a Vietnamese meal. A meal consists of various dishes( meat, fish, egg or tofu), vegetable, soup and rice. Rice is the staple in Vietnam. In many families, people eat ariund a tray of food with a small bowl of fish sauce in the middle. Around this bowl are dishes. If people place the food on a table, a similar arrangement is followed. In general, Vietnamese food is considered healthy and is popular in other countries.
Dịch:
Đồ ăn Việt Nam có hàm lượng carbonhydrate cao và nhiều chất béo. Nấu ăn truyền thống Việt Nam thường sử dụng các nguyên liệu tươi, ít sữa và dầu, nhiều loại thảo mộc và rau. Các loại nước sốt khác nhau như nước mắm, tôm sú, nước tương khá phổ biến ở nhiều vùng khác nhau. Không có khái niệm "lượt ăn" trong một bữa ăn Việt Nam. Một bữa ăn bao gồm các món ăn khác nhau (thịt, cá, trứng hoặc đậu phụ), rau, súp và cơm. Gạo là mặt hàng chủ lực của Việt Nam. Ở nhiều gia đình, người ta ăn một khay thức ăn với một bát nhỏ nước mắm ở giữa. Xung quanh bát này là các món ăn. Nếu người ta đặt thức ăn trên bàn, thì cũng có một sự sắp xếp tương tự. Nhìn chung, thực phẩm Việt Nam được coi là lành mạnh và phổ biến ở các nước khác.
#Chúc bạn học tốt!!Cho mk xin ctlhn