Pho
English: Pho is a traditional Vietnamese dish, originating from Hanoi and Nam Dinh, which is considered one of the typical dishes for Vietnamese cuisine. The main ingredients of pho are rice noodles and a broth with thin slices of beef or chicken. There are also spices such as soy sauce, pepper, lemon, fish sauce, chili ... These spices are added depending on the user's taste. Pho is often used as a breakfast in the morning or as a dinner dish in the evening. But in big cities, this dish can be enjoyed all day. In the southern provinces of Vietnam and some other regions, pho is served with a plate of herbs such as onions, bean sprouts and coriander leaves, basil, in which cilantro is the typical leaf of pho. However, in Hanoi, it is not normal to have this plate of raw vegetables. Pho is usually beef or chicken noodle soup, but sometimes there are other variations such as wine sauce, mixed noodles, stir-fried noodles, ... Many spices including cinnamon, anise, grilled ginger, cardamom, saffron, nail incense, coriander, grilled onion.
Vietnamese: Phở là một món ăn truyền thống của Việt Nam, có nguồn gốc từ Hà Nội và Nam Định, được coi là một trong những món ăn đặc trưng cho ẩm thực Việt Nam. Thành phần chính của phở là bánh phở và nước dùng với thịt bò hoặc gà cắt lát mỏng. Ngoài ra còn có các loại gia vị như: xì dầu, tiêu, chanh, nước mắm, ớt… Các loại gia vị này được thêm vào tùy theo khẩu vị của người dùng. Phở thường được dùng để làm món ăn sáng vào buổi sáng hoặc làm món ăn tối vào buổi tối. Nhưng ở các thành phố lớn, món ăn này có thể được thưởng thức cả ngày. Ở các tỉnh phía Nam Việt Nam và một số vùng khác, phở được ăn kèm với đĩa rau thơm như hành, giá đỗ và lá ngò gai, húng quế, trong đó ngò gai là loại lá đặc trưng của món phở. Tuy nhiên, ở Hà Nội bình thường sẽ không có đĩa rau sống này. Phở thường là phở bò hoặc phở gà, nhưng đôi khi có các biến thể khác như sốt vang, phở trộn, phở xào, ... Nhiều loại gia vị bao gồm quế, hồi, gừng nướng, thảo quả, nghệ tây, đinh hương, rau mùi, hành nướng.
Noodles
English: Noodles are a common food used in many cultures made from unleavened flour. All are stretched, extruded, or flat-rolled and cut into one of a variety of shapes. While the long, thin form may be the most common (pasta), many are cut into waves, twisted, tubes, strings, or shells, or folded, or cut into another shape. Noodles are made of a paste made of fibers in a tube with a small perforated or in a bag with a bottom hole with a small hole in the boiling water. Depending on the type, pasta can be dried or chilled before cooking. Noodles are cooked in boiling water. Usually, sometimes with cooking oil or with added salt. They are usually fried or fried with plenty of oil. Noodles are usually served with a sauce or in a soup. Noodles can be refrigerated for short term storage, or dried and stored for future use. Physical ingredients or cultural geographic origin must be determined when discussing noodles.
Vietnamese: Mì sợi là một thực phẩm thường dùng trong nhiều nền văn hóa làm từ bột không men. Tất cả được kéo căng, ép đùn, hoặc cán phẳng và cắt thành một trong một loạt các hình dạng. Trong khi dạng dài, mỏng có thể là phổ biến nhất (mì sợi), nhiều loại mì được cắt thành sóng, xoắn, ống, dây, hoặc vỏ, hoặc gấp lại, hay được cắt thành hình dạng khác. Mì sợi được làm từ bột nhão được tạo thành sợi trong ống có đục lỗ nhỏ hoặc trong túi có đáy có đục lỗ nhỏ vào nước sôi. Tùy theo loại, mì sợi có thể được phơi khô hoặc ướp lạnh trước khi nấu nướng. Mì được nấu chín trong nước sôi. Thông thường, đôi khi với dầu ăn hoặc thêm muối. Chúng thường được chiên sơ hoặc chiên với nhiều dầu. Mì thường được phục vụ kèm theo với sốt hoặc trong một món súp. Mì có thể được bỏ tủ lạnh để bảo quản ngắn hạn, hoặc sấy khô và được lưu trữ để sử dụng trong tương lai.