How to cook sticky rice
Steaming sticky rice
Line a steamer basket with non-stick parchment (this stops the rice sticking to the metal).
Fill a large pan with a 3cm depth of water. Sit the tight-fitting steamer on top, then bring to a simmer.
Put the rice in the steamer and cook, covered, for 35-45 mins or until sticky and tender. Keep covered with damp parchment to stop it drying out.
Serve up a satisfying supper for two with our Thai red duck with sticky pineapple rice. Marinate the duck breasts in spicy red curry paste and citrussy lime to soak up even more of the flavours before cooking. This healthy dinner option is full of colour and texture to brighten up your midweek menu.
Translate into Vietnamese:Cách nấu xôi
Hấp xôi
Lót khay hấp bằng giấy da chống dính (điều này giúp gạo không dính vào kim loại).
Đổ nước vào chảo lớn với độ sâu 3cm. Đặt nồi hấp kín lên trên, sau đó đun nhỏ lửa.
Cho gạo vào nồi hấp, đậy nắp lại trong 35-45 phút hoặc cho đến khi xôi mềm. Che phủ bằng giấy da ẩm để ngăn nó bị khô.
Phục vụ bữa tối thỏa thích cho cả hai với món vịt đỏ Thái với xôi dứa. Ướp ức vịt trong nước sốt cà ri đỏ cay và chanh sả để thấm đều hương vị trước khi nấu. Lựa chọn bữa tối lành mạnh này có đầy đủ màu sắc và kết cấu để làm sáng thực đơn giữa tuần của bạn.