Bài 4:tính tổng 1/ 1+( -2)+3+( -4)+. . . +19+(-20) 2/ 1-2+3-4+. . . . +99-100 3/. 2-4+6-8+. . . . . +48-50 4/. -1+3-5+7- . . . . +97-99 5/ 1-2+3-4+. . . . . +97-98+99-100 Giúp giùm e ạ
Giúp mik vs mik c.on nhieu Read the passage carefully and choose the correct answer. Water sports are as challenging as they are fun. Although water sports are not as popular as basketball or football, activities such as parasailing, water skiing, water polo, wakeboarding, jet skiing and competitive swimming interest many people. Ail water sports have an element of danger involved, which is why it is important to follow these safety tips before you dive in. Step 1: Learn how to swim. Sure, it seems obvious, but it is also extremely important. Do not even think about skiing, tubing, wakeboarding or water polo if you cannot stay afloat in water deeper than your height. Step 2: Check your equipment and your life safety tools. Count your life vests and have floatation devices nearby. If you are engaging in a sport that requires a lot of equipment, such as wakeboarding, go over every piece to ensure proper functioning. Step 3: Be physically fit. Put your pride aside and get in shape. Most water sports are incredibly strenuous and require the player to have physical endurance. It can be dangerous to participate in a water sport, such as water skiing or wakeboarding, when your body isn't ready. Step 4: Save the tricks for the professionals. If you are an amateur, do not attempt water sport tricks. It is tempting to push to the next level with sports like skiing and sailing, but train heavily first. Step 5: Recruit a spotter. When you do water sports, always have an extra person on hand to spot for you. This includes indoor sports like' water polo, diving and competitive swimming. 36.Water sports are much more popular than basket ball and football. a. True b. False c. No information 37.Sometimes it is dangerous to playa water sport. a. True b. False c. No information 38.The first thing you have to do is to learn how to swim if you want to take up a water sport. a. True b. False c. No information 39.You need to have a boat right beside all the time if you want to take up a water sport. a. True b. False c. No information 40.There are tricks which amateur players cannot play. a. True b. False c. No information
3Fe + 2O2 -> Fe3O4; CuO + H2 -> H2O + Cu; CaO + H2O -> Ca(OH)2 Phản ứng nào là phản ứng hóa hợp ?
Câu 1: a. Thế nào là phép lập luận chứng minh? b. Nêu cách làm bài văn nghị luận chứng minh. Câu 2: Cho đề văn: Chứng minh rằng nhân dân Việt Nam từ xưa đến nay luôn luôn sống theo đạo lí “Ăn quả nhớ kẻ trồng cây”. a. Đề văn trên nêu lên luận điểm chính cần chứng minh là gì? b. Em hãy lập dàn bài cho đề văn trên. c. Hãy viết một đoạn văn chứng minh nhân dân Việt Nam ta từ xưa đến nay luôn sống theo đạo lí “Ăn quả nhớ kẻ trồng cây” (Gợi ý: Dựa vào dàn ý ở câu b, em có thể chọn một trong hai luận cứ: luận cứ 1 hoặc luận cứ 2 của phần thân bài để viết thành một đoạn văn chứng minh dựa trên hướng dẫn của giáo viên qua bài học).
Thầy cô giải chi tiết câu này giúp em với
Giúp mik vs Choose the sentence which has the closest meaning to the original one. 31.He could escape from hurt because he was wearing protective clothes. a. Thanks to his protective clothes, he could escape from hurt. b. His protective clothes made him hurt. c. Due to his protective clothes, he was hurt. d. His being hurt made his unable to wear protective clothes. 32.We were unable to type the contract because the computer malfunctioned. a. Despite a computer malfunction, we managed to finish typing the contract. b. The computer malfunction helped us complete the contract. c. The fact that the computer malfunction prevented us from typing the contract. d. Thanks to the computer malfunction, we could type the contract. 33.The roads were slippery because it snowed heavily. a. It snowed too heavily to make the roads slippery. b. The heavy snow prevented the roads from-being slippery. c. Thanks to the slip of the roads, it snowed heavily. d. The heavy snow made the roads slippery. 34.The accident happened because she was careless. a. The accident was prevented due to her carelessness. b. Her carelessness was responsible for the accident. c. It was the accident that made her careless. d. The more careless she was, the less accident happened. 35.I did not understand what the lecturer was saying because I had not read his book. a. What the lecturer wrote and said was too difficult for me to understand. b. The lecturer's book which I had not read was difficult to understand. c. I found it very difficult to understand what the lecturer said in his book. d. I would have understood what the lecturer was saying if I had read his book.
→ Như vậy, để làm sáng tỏ đức tính giản dị của Bác tác giả đã sử dụng các dẫn chứng như thế nào? (chọn 1 đáp án) c.1. Những dẫn chứng mà chỉ có tác giả mới biết c.2. Những dẫn chứng cụ thể, phong phú, toàn diện và xác thực c.3. Những dẫn chứng đối lập nhau c.4. Những dẫn chứng lấy từ các sáng tác thơ văn của chủ tịch HCM 5. Giản dị là một đức tính, một phẩm chất nổi bật và nhất quán trong sinh hoạt, trong quan hệ với mọi người, trong công việc và cả trong lời nói, bài viết của chủ tịch HCM. Điều đó đúng hay sai? a Đúng b. Sai 6.Vì sao tác giả coi cuộc sống của Bác Hồ là cuộc sống thực sự văn minh? a. Vì đó là cuộc sống đề cao vật chất. b. Vì đó là cuộc sống đơn giản c. Vì đó là cuộc sống phong phú cao đẹp về tinh thần, tinh cảm, không màng đến hưởng thụ vật chất, không vì riêng mình. Văn bản Đức tính giản dị của bác
chi dum mik di. Lam cau 3 phu mik thoi ko can lam cau 1va 2 giai dung thi mik cho 5 sao va cam on
Cho đề văn: Chứng minh rằng nhân dân Việt Nam từ xưa đến nay luôn luôn sống theo đạo lí “Ăn quả nhớ kẻ trồng cây”. a. Đề văn trên nêu lên luận điểm chính cần chứng minh là gì? b. Em hãy lập dàn bài cho đề văn trên. c. Hãy viết một đoạn văn chứng minh nhân dân Việt Nam ta từ xưa đến nay luôn sống theo đạo lí “Ăn quả nhớ kẻ trồng cây”
In this section you will find after the reading passage a number of questions of unfinished statements about the passage , each with four suggested answers or ways of finishing . You must choose the one which you think fits best (10 points) People usually sing because they like music or because they feel happy. They express their happiness by singing. When a bird sing, however, its song usually means much more than that the bird is happy. Birds have many reasons for singing. They sing to give information. Their songs are their language. The most beautiful songs are sung by male (cock) birds. They sing when they want to attract a female (hen) bird. It is their way of saying that they are looking for a wife. Birds also sing to tell other birds to keep away. To a bird, his tree or even a branch of tree, is his home. He does not want strangers to come near him, so he sings to warn them. If a bird cannot sing well, he usually has some other means of giving important information. Some birds dance, spread out their tails or make other sings. One bird has a most unusual way of finding a wife. It builds a small garden of shells and flowers. 21. Why do people usually sing ? A. They like birds. B. They feel happy. C. They want to tell a story . D. They like studying music. 22. Which birds sing the most beautiful songs ? A. Birds in a good temper. B. Cock birds. C. Hen birds. D. Female birds which attract male birds. 23. What warnings does a bird sometimes sing ? A. A warning to keep away. B. A warning to come quickly. C. A warning about the approach of people D. A warning to stop singing. 24. What do most birds usually do if they cannot sing well ? A. warn other birds to go away. B. give their information in another way. C. find a wife. D. fly high in the sky. 25. What is one bird's unusual way of attracting a hen bird ? A. It dances. B. It spreads out its tail. C. It searches for a wife. D. It uses shells and flowers to make a garden.
Loga.vn - Cộng Đồng Luyện Thi Trực Tuyến