Hi, today I'll show you how to make a delicious dish in Tho Ha and specialties in Bac Giang Province. First, we need to grind rice, rice flour, soak in water for about 3-4 hours and then put it in the coating machine. Make sure the cake is spread on a bamboo pole to dry. In the hot sun, it takes two hours to dry. Second, peel the cake and put it into the rotary machine to cut it into round pieces. The last is using a string to strip the cake into bunches. The advantage of Tho Ha spring rolls is that the cake is not too thick or too thin, flexible, easy to roll, when soaked in water, it is still tough, not broken like some other types of spring rolls. At the same time, people do not use additives, so the product ensures food safety and hygiene.If you come to Bac Gaing, enjoy banh da.
Dịch :
Chào các bạn, hôm nay mình sẽ hướng dẫn các bạn cách làm một món ăn ngon ở Thổ Hà và đặc sản của tỉnh Bắc Giang. Đầu tiên, chúng ta cần xay gạo, bột gạo, ngâm nước khoảng 3 - 4 tiếng rồi cho vào máy tráng. Đảm bảo bánh được trải trên phên tre cho khô. Trời nắng gắt, phải hai tiếng đồng hồ mới khô. Thứ hai, bóc bánh và cho vào máy quay để cắt thành từng miếng tròn. Cuối cùng là dùng dây để dải bánh thành từng chùm. Ưu điểm của nem Thổ Hà là bánh không quá dày hay quá mỏng, dẻo, dễ cuốn, khi ngâm nước vẫn dai, không bị nát như một số loại nem khác. Đồng thời, người ta không sử dụng chất phụ gia nên sản phẩm đảm bảo an toàn vệ sinh thực phẩm.