In recent years, Vietnamese cuisine has increasingly asserted its firm foothold in the world. The Vietnamese restaurant system has been thriving in many countries and many Vietnamese dishes have been widely known among residents of the host country.
1, pho
This is a traditional dish and can also be considered the most typical dish for Vietnamese cuisine. The main ingredients of pho are rice noodles and broth with thin-sliced beef or chicken with spices such as soy sauce, pepper, lemon, fish sauce, chili ...
2, Pancakes
Pancakes are a typical Vietnamese cake, with flour outside, filled with shrimp, meat, bean sprouts, fried in yellow, shaped into a circle or a semicircle. Depending on the locality in Vietnam, the cake has its own way of processing and flavor. There are usually two main styles: Banh xeo crispy and Banh xeo dai. Pancakes served with raw vegetables and dipped with sweet and sour fish sauce.
3, Banh Chung
It is a traditional cake of the Vietnamese people to express the gratitude of the descendants to their father and the land of heaven and earth. The ingredients for making bath Chung include glutinous rice, green beans, pork, leaves, and cakes are often made on the traditional Vietnamese New Year holidays, as well as on Hung Vuong's death anniversary. , fish sauce sprinkled with pepper powder. After the Tet holiday, the cake may be left with rice, hardened, then people often fried it in a flat pan and served with pickles.
dịch:
Những năm gần đây, nền ẩm thực Việt Nam ngày càng khẳng định chỗ đứng vững chắc của mình trên phạm vi thế giới. Hệ thống nhà hàng của người Việt đã phát triển mạnh tại nhiều quốc gia và nhiều món ăn Việt đã được biết đến rộng rãi trong cộng đồng cư dân nước sở tại.Một số món ăn truyền thống như
1,phở
Đây là một món ăn truyền thống và cũng có thể xem là món ăn đặc trưng nhất cho ẩm thực Việt Nam. Thành phần chính của phở là bánh phở và nước dùng cùng với thịt bò hoặc gà cắt lát mỏng kèm theo các gia vị như: tương, tiêu, chanh, nước mắm, ớt…
2, Bánh xèo
Bánh xèo là một loại bánh đặc trưng của Việt Nam, có bột bên ngoài, bên trong có nhân là tôm, thịt, giá đỗ, được rán màu vàng, nặn hình tròn hoặc bán nguyệt. Tuỳ theo từng địa phương tại Việt Nam mà bánh có cách chế biến và hương vị riêng. Thường thì có hai phong cách chính là bánh xèo giòn và bánh xèo dai. Bánh xèo ăn kèm với rau sống và chấm với nước mắm chua ngọt.
3,bánh trưng
Là một loại bánh truyền thống của dân tộc Việt nhằm thể hiện lòng biết ơn của con cháu đối với cha ông và đất trời xứ sở. Nguyên liệu làm bánh chưng gồm gạo nếp, đậu xanh, thịt lợn, lá dong và bánh thường được làm vào các dịp Tết cổ truyền của dân tộc Việt, cũng như ngày giổ tổ Hùng Vương.Bánh chưng thường được ăn cùng với dưa hành, nước mắm rắc chút bột tiêu. Ra sau tết, bánh có thể bị lại gạo, bị cứng, khi đó người ta thường đem rán vàng trong chảo mỡ và ăn kèm với dưa chua