Boiled eggs are a fairly simple but nutritious dish and I love boiled eggs immensely. You only need to prepare one to two eggs and a full saucepan. First, fill the saucepan with enough water to completely cover the egg. Then, gently drop the eggs into the pot of boiling water. You should turn down the heat a bit so that the eggs don't bounce around in the pot. Then, set the time and let the eggs cook to the desired level. Eggs boiling for about 4 minutes is enough to eat, although it will be a little peach. After 8 minutes, the eggs will cook well. When the eggs are cooked as desired, scoop the eggs from a pot of boiling water and drop them into a bowl of ice water. A bowl of cold water will prevent the egg from cooking any more. When the eggs are cold enough, you begin to shell under cold, running water. The water will flow under the shell, helping you to peel it quickly, cleanly, and remove any crumbs from the eggs. Finally, you can enjoy a delicious boiled egg with your hot rice, wishing you a delicious meal.
Dịch:
Trứng luộc là một món ăn khá đơn giản nhưng lại vô cùng bổ dưỡng và tôi thích món trứng luộc vô cùng. Bạn chỉ cần chuẩn bị một đến hai quả trứng gà và xoong nồi đầy đủ. Đầu tiên, bạn đổ đủ nước trong nồi để ngập hoàn toàn quả trứng. Sau đó, bạn nhẹ nhàng thả trứng vào nồi nước đang sôi. Bạn nên vặn lửa nhỏ lại một chút để trứng không nẩy lung tung trong nồi. Sau đó, đặt giờ và để trứng chín tới mức mong muốn. Trứng sôi khoảng 4 phút là chín đủ để ăn, dù sẽ hơi lòng đào. Sau 8 phút, trứng sẽ chín kỹ. Khi trứng đã chín như mong muốn bạn dùng thìa múc trứng từ nồi nước sôi, thả vào một bát chứa đầy nước đá. Bát nước lạnh sẽ ngăn không cho trứng chín thêm. Khi trứng lạnh đủ, bạn bắt đầu bóc vỏ dưới vòi nước lạnh. Nước sẽ luồn xuống dưới vỏ, giúp bạn bóc vỏ nhanh, sạch sẽ, và gạt hết vỏ vụn dính ở trứng. Cuối cùng bạn đã có thể thưởng thức món trứng luộc ngon lành với cơm nóng của mình, chúc bạn ngon miệng.