How to make " fired rice "
We will prepare:
1-2 green onions, 2 large eggs, 1 teaspoon of salt, a teaspoon of pepper, 4 tablespoons of oil, 4 cups of cold cooked rice, 1-2 tablespoons of light soy sauce.
Firstly, we beat the eggs with salt, pepper, onion. Then we heat the pan and add 2 tablespoons of oil. When the oil is hot, pour the the mixture into the pan. When it is hot, take it out and clean out the pan. Next, we add 2 tablespoons oil, add the rice, stir-fry for a few minutes, using chopsticks to break it apart, stir in the soy sauce. When the rice is heated through, we add the mixture back into the pan.
Dịch :
Cách làm "cơm rang"
Chúng ta sẽ chuẩn bị:
1-2 củ hành lá, 2 quả trứng lớn, 1 muỗng cà phê muối, 1 muỗng cà phê tiêu, 4 muỗng canh dầu, 4 chén cơm nguội, 1-2 muỗng canh nước tương nhạt.
Đầu tiên, chúng ta đánh trứng với muối, tiêu, hành. Sau đó, chúng ta làm nóng chảo và thêm vào 2 muỗng canh dầu. Khi dầu nóng, đổ hỗn hợp vào chảo. Khi bánh còn nóng, bạn vớt bánh ra và rửa sạch chảo. Tiếp theo, ta cho 2 thìa dầu, cho cơm vào xào khoảng vài phút, dùng đũa bẻ đôi, cho xì dầu vào đảo đều. Khi cơm đã nóng qua, chúng ta cho hỗn hợp trở lại chảo.