Pho is a traditional dish of Vietnam, originating from Hanoi and Nam Dinh, and is considered one of the typical dishes for Vietnamese cuisine. To make a delicious bowl of pho is also not easy, the main ingredients of pho are pho noodles and broth along with thinly sliced beef or chicken. The broth for pho is usually a clear broth made from beef bones (or pork bones), accompanied by a variety of spices including cinnamon, anise, grilled ginger, cardamom, etc. The meat used for pho is beef. or chicken. "Banh Pho" is traditionally made from rice flour, coated in thin sheets and then cut into fibers. Pho is always enjoyed while still hot. Accordingly, to have a delicious and flavorful bowl of pho, this also depends a lot on the skill of the cook, the most important of which is the pot of broth. Pho is usually used to make breakfast in the morning or dinner at night; but in big cities, this dish can be enjoyed all day. In the southern provinces of Vietnam and some other regions, pho is presented with a plate of herbs such as onions, bean sprouts and the leaves of coriander and basil, in which coriander is the typical leaf of pho; However, in Hanoi normally there will not be this plate of raw vegetables. Pho is a very wonderful dish, has been praised by many people and is also honored as the quintessence of Vietnamese cuisine.
Bài dịch:
Phở là một món ăn truyền thống của Việt Nam, có nguồn gốc từ Hà Nội và Nam Định, được coi là một trong những món ăn đặc trưng cho ẩm thực Việt Nam. Để làm ra một tô phở ngon cũng không hề đơn giản, nguyên liệu chính của phở là bánh phở và nước dùng cùng với thịt bò hoặc thịt gà thái mỏng. Nước dùng cho phở thường là nước dùng trong được ninh từ xương bò (hoặc xương heo), kèm theo nhiều loại gia vị như quế, hồi, gừng nướng, thảo quả,… Thịt dùng để nấu phở là thịt bò. hoặc gà. "Bánh phở" được làm từ bột gạo, tráng thành các tấm mỏng rồi cắt thành sợi. Phở luôn được thưởng thức khi còn nóng. ngon, để có một tô phở ngon phụ thuộc rất nhiều vào tay nghề của người nấu, trong đó quan trọng nhất là nồi nước dùng. Phở thường được dùng để làm món ăn sáng vào buổi sáng hoặc bữa tối vào buổi tối; nhưng ở các thành phố lớn, món này có thể được thưởng thức cả ngày. Ở các tỉnh phía Nam Việt Nam và một số vùng khác, phở được bày ra đĩa với các loại rau thơm như hành, giá đỗ và các loại lá ngò, húng, trong đó ngò gai là loại lá đặc trưng của phở; Tuy nhiên, ở Hà Nội bình thường sẽ không có đĩa rau sống này. Phở là một món ăn vô cùng tuyệt vời, được nhiều người xuýt xoa và tự hào là tinh hoa của ẩm thực Việt Nam.